Thank You MLan For this Recipe..... Hanya Allah yang dapat membalasnya.. Resepi yang sungguh sedap..
Utk yang berminat...Zurina, Norlida, Almin, Kamsari, Mood, dan yang lain2...
>Dengan lafas Bismillahhirrahmann irrahim.. .saya dengan ini merasmikan.. ..
>
>Main ingredient;
>Sos BBQ ...yang halal dan selera tuan/puan
>Pure Honey...Yang bagus madu Tualang...bukan Madu...Madu 3
>Kicap soya cair
>Sos Tiram
>Lada hitam Serawak...ditumbuk atau blend..kalau malas sos lada hitam pun boleh...
>
>Cara;
>Sukatan ikut selera dan lihat kuantiti daging nak diperap...biar pekat dan jika lebih boleh dibuat sos dan di ulang guna..
>campur kesemua dalam bekas yang sesuai
>rasa mengikut selera masing2.
>Celupkan daging kambing kedalam adunan..
>kemudian angkat dan susun dalam bekas bertutup dan masukkan kedalam peti sejuk..(bukan tempat ais)
>perap sekurang2nya 24 jam...lebih lama lagi meresap...( jangan terlalu lama hingga rosak)
>Sos lebihan dimasak sehingga pekat untuk dijadikan sos...atau dibuat celupan sebelum dipanggang..
>Sila pastikan anda memanggang guna Bara bukan membakar...guna api...or Pan Fry...
>
>Cara memanggang;
>Guna Arang yang sepertimana Ron beli...(rujuk Ron)
>bakar arang sehingga tinggal Bara...
>Daging Kambing "slice" cepat masak...maka kerap balik2kan...
>sekiranya api mula menyambar..maknanye daging dah masak...
>pastikan air daging yang keluar jernih tanpa darah...
>pastikan hasilnya daging panggang dan bukannye arang..(rentung)
>
>Rahsia;
>membasuh daging dan perap ...
>perlu di marinade dan serinade dengan penuh perasaan kasih sayang kpd yang nak diberi makan ...InsyaAllah. ..
>
>Selamat Mencuba...boleh dipraktik untuk segala jenis daging kecuali ikan...
>
Utk yang berminat...Zurina, Norlida, Almin, Kamsari, Mood, dan yang lain2...
>Dengan lafas Bismillahhirrahmann irrahim.. .saya dengan ini merasmikan.. ..
>
>Main ingredient;
>Sos BBQ ...yang halal dan selera tuan/puan
>Pure Honey...Yang bagus madu Tualang...bukan Madu...Madu 3
>Kicap soya cair
>Sos Tiram
>Lada hitam Serawak...ditumbuk atau blend..kalau malas sos lada hitam pun boleh...
>
>Cara;
>Sukatan ikut selera dan lihat kuantiti daging nak diperap...biar pekat dan jika lebih boleh dibuat sos dan di ulang guna..
>campur kesemua dalam bekas yang sesuai
>rasa mengikut selera masing2.
>Celupkan daging kambing kedalam adunan..
>kemudian angkat dan susun dalam bekas bertutup dan masukkan kedalam peti sejuk..(bukan tempat ais)
>perap sekurang2nya 24 jam...lebih lama lagi meresap...( jangan terlalu lama hingga rosak)
>Sos lebihan dimasak sehingga pekat untuk dijadikan sos...atau dibuat celupan sebelum dipanggang..
>Sila pastikan anda memanggang guna Bara bukan membakar...guna api...or Pan Fry...
>
>Cara memanggang;
>Guna Arang yang sepertimana Ron beli...(rujuk Ron)
>bakar arang sehingga tinggal Bara...
>Daging Kambing "slice" cepat masak...maka kerap balik2kan...
>sekiranya api mula menyambar..maknanye daging dah masak...
>pastikan air daging yang keluar jernih tanpa darah...
>pastikan hasilnya daging panggang dan bukannye arang..(rentung)
>
>Rahsia;
>membasuh daging dan perap ...
>perlu di marinade dan serinade dengan penuh perasaan kasih sayang kpd yang nak diberi makan ...InsyaAllah. ..
>
>Selamat Mencuba...boleh dipraktik untuk segala jenis daging kecuali ikan...
>